landscape with dam lake Vidraru in Romania

Când am început proiectul Pădurea de Mâine, am făcut-o pe deplin conștienți de importanța și impactul pe care acesta îl va avea asupra vieților noastre și, mai ales, ale generațiilor viitoare. În mod evident, acest lucru nu s-a întâmplat peste noapte, dar milionul de puieți plantați și, poate mai important de atât, campania de conștientizare și educare a populației pe care am început-o odată cu primele lucrări vor contribui în cel mai bun sens la formarea unor conștiințe dedicate protejării mediului înconjurător și ocrotirii naturii.

Prin „Natura ne oferă totul” dorim să atragem atenția și mai mult decât am făcut-o până acum că numai protejând și îngrijind natura putem îmbunătăți calitatea vieții pentru generațiile viitoare, dar și pentru noi înșine.


În mijlocul naturii ne simțim cel mai bine. Acolo suntem cu adevărat în elementul nostru și ne bucurăm de fiecare clipă în care tragem aer curat în plămâni și „ascultăm” liniștea munților sau a pădurilor. Într-un astfel de cadru, cu greu ne poate atinge sau amenința ceva. Acolo, îmbrățșați de prospețimea pădurii, foșnetul copacilor și mirosul florilor, ne simțim cu adevărat în elementul nostru. Suntem în siguranță. Suntem acasă.

Altfel, cum putem explica terapia extraordinară pe care ne-o oferă aerul proaspăt atât de necesară în fiecare dimineață? Cum putem să rămânem indiferenți la gustul apei de izvor sau la cel al legumelor abia culese din mijlocul grădinii? Cum am putea să nu iubim pur și simplu plimbările lungi pe potecile strâmte de munte, care ne poartă sufletul la înălțimi nebănuite și ne umplu inima de fericire și sănătate?

Natura ne protejează așa cum nimic altceva nu o mai poate face. Ne ocrotește, ne ghidează, ne oferă vindecare și energie și ne ajută să fim inspirați. Nu degeaba umanitatea a supraviețuit sute de mii de ani, până în zorii epocii moderne, doar cu ajutorul minunilor din farmacia naturii. Pentru că tot ce-i verde nu piere, iar odată cu verdele nu pierim nici noi. J

Plimbările lungi în spații verzi și hrana cât mai apropiată de starea ei naturală fac minuni pentru organismul uman. Un stil de viață dezvoltat în armonie cu legile și principiile naturii ne ajută, fără doar și poate, să fim mai puternici, mai relaxați și să ne simțim mai bine. Acesta este scutul ideal de care organismul uman are nevoie pentru a se apăra de amenințările din jurul său. Cu alte cuvinte, natura este adăpost.

Pentru toate motivele de mai sus și multe altele am lansat această campanie despre viață și responsabilitate socială. Pentru că natura ne oferă totul și este timpul să îi oferim ceva în schimb.

O campanie Pădurea de Mâine