Sprijinim și dezvoltăm proiecte și inițiative care contribuie la gestionarea responsabilă a pădurilor (inclusiv certificarea forestieră), trasabilitatea lemnului, silvicultură cu impact redus asupra mediului, reîmpădurire și protejarea biodiversității. Gestionarea durabilă a pădurilor conduce la o creștere mai rapidă și mai sănătoasă a arborilor, precum și la obținerea unui lemn de calitate, care poate stoca carbonul prin produsele finale obținute din acesta pentru mai mult timp.

Sprijinim educația, cercetarea, dezvoltarea și inovarea în silvicultură și industria lemnului prin proiecte pentru studenți, dotarea laboratoarelor, proiecte și evenimente.

Fundația invită profesioniștii din domeniul forestier și factorii interesați să ne transmită sugestii, propuneri de proiecte, opinii, idei pentru dezvoltarea programelor și îmbunătățirea intervențiilor acestora, precum și cu privire la componența consiliului consultativ al fundației. Căutăm persoane cu experiență în domeniile silvicultură, protecția mediului și schimbări climatice, dezvoltare regională, educație, trasabilitate a lemnului.


Vrei să contribui și tu?
Ai o idee de proiect care să se plieze pe programul nostru?

Contactează-ne!

Ultimele știri din Programul de Silvicultură Responsabilă