Pentru că am fost extra-cuminți în 2021, Moș Crăciun ne-a trimis un cadou cu totul special cu două zile înainte de Crăciun. Așa că am inaugurat Biblioteca Pădurii de Mâine!

O carte despre care o să tot povestim la începutul lui 2022 tocmai a ieșit de sub tipar. Suntem foarte emoționați, așa că trebuia să împărtășim bucuria aceasta cu voi! Omul care planta copaci de Jean Giono a apărut la Editura Carusel Books (cu sprijinul Fundației Pădurea de Mâine).

Una dintre cele mai frumoase povești din literatura universală despre dragostea de natură și de pădure, cartea apare pentru prima dată în limba română. Mai mult, este ilustrată cu desenele originale din filmul omonim al lui Frédéric Back. Ecranizarea sa a câștigat premiul Oscar pentru film de animație în 1988.

Probabil nu există o operă de artă cu un mesaj mai potrivit pentru ceea ce încercăm noi să facem.

Scurt exercițiu de aritmetică  

Se dă un teren uitat de lume și de natură, arid și pustiit. Acolo, un păstor plantează în fiecare zi 100 de ghinde. Zi după zi după zi, timp de mai bine de treizeci de ani. Care credeți că este rezultatul?

Povestea lui Elzéard Bouffier, păstorul care a readus la viață o întreagă regiune din Alpii francezi, a inspirat generații întregi să se apropie de natură și să o ajute să renască. Cu optimismul său incorigibil, trebuie să recunoaștem că Omul care planta copaci ne motivează și pe noi. Așa ieșim în fiecare primăvară cu puieți și cu cazmale, și nu ne oprim până nu terminăm de plantat o vale ici, un versant colo.

Poate părea puțin ce reușim noi (și alții ca noi) într-un singur sezon de plantat. Dar cine are răbdare și nu se abate de la cale va vedea, peste decenii, rezultate care vor grăi de la sine.

Iar noi știm care este menirea noastră: ajutăm și plantăm.

https://youtu.be/aY_zuNtf3_g
Puteți urmări aici filmul lui Frédéric Back, câștigător al premiului Oscar pentru film de animație în 1988.

„Omul care planta copaci” este prima carte din #BibliotecaPDM

Apariția cărții este un eveniment editorial în sine, iar noi îl vom marca cum se cuvine (rămâneți aproape, vă vom anunța în curând pe Facebook).

În ce ne privește, publicarea acestui volum în preajma Crăciunului chiar este o „veste minunată”. Sub auspiciile sale sperăm să ne îndeplinim misiunea și viziunea în anul care tocmai a început.

Momentan, volumul este disponibil pentru comenzi pe site-ul Carusel Books (unde îl puteți și răsfoi). Dar în curând va fi în librăriile din toată țara.

P.S. Abonații buletinului nostru informativ au aflat de primul volum din Biblioteca Pădurii de Mâine chiar în ziua în care am primit exemplarele noastre. Nu vrei să te abonezi și tu?