Programul de Reîmpădurire

Ajutăm, plantăm!

În această primăvară am reușit să atingem ținta de 1.000.000 de puieți plantați.
Dar nu ne oprim aici! Vrei să ne ajuți să continuăm programul de reîmpădurire?

Programul de reîmpădurire vine în sprijinul proprietarilor de suprafețe de fond forestier cu dificultăți de regenerare care nu dețin resursele pentru reîmpădurire. Programul este dezvoltat în parteneriat cu Asociația Administratorilor de Păduri și Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava.

Proiectul își propune plantarea unui milion de puieți pe parcursul a cinci ani. Lucrările de întreținere și monitorizare vor continua timp de cel puțin trei ani pentru a asigura atingerea obiectivului, respectiv instalarea cu succes a vegetație forestiere.

Regenerarea pădurilor din fondul forestier are loc, de obicei, în mod natural – fără să fie necesare intervenții externe. Când acest lucru nu este posibil, proprietarul este obligat prin lege să reîmpădurească. În mod normal, costurile de plantare sunt acoperite de fondul de conservare și regenerare înființat de administratorul și de proprietarul pădurii din veniturile obținute din vânzarea lemnului. Sunt cazuri în care proprietarii de păduri nu pot plăti costul reîmpăduririi, fie pentru că nu au recoltat lemn, fie pentru că le-au fost retrocedate suprafețe cu dificultăți de regenerare. Pădurea de Mâine răspunde acestei nevoi: de a ajuta proprietarii privați să regenereze terenurile forestiere pe care le dețin.

Programul este dezvoltat în baza unui concept iar selecția proiectelor finanțate are loc în urma aplicării unei metodologii, fiecare proiect obținând astfel un scor.

Proiectele analizate și pre-selectate de echipa programului sunt înaintate către un consiliu consultativ al programului până la data de 31 octombrie a fiecărui an. Consiliul Director al Fundației aprobă lista proiectelor, în baza evaluării și scorului acestora, și bugetul asociat până la data de 31 decembrie a fiecărui an.

Am plantat până acum
1.005.730 de puieți

242,8 hectare

50 de șantiere

10 județe

Harta șantierelor de plantare

Pe harta de mai jos puteți explora toate șantierele înființate începând cu anul 2017.

Ultimele știri din Programul de Reîmpădurire