Dragi prieteni,

Știți cum se spune că începutul e mai greu, apoi toate lucrurile încep să se miște în direcția potrivită? Așa s-a întâmplat și cu proiectul nostru, Pădurea de Mâine, care, după debutul din toamna trecută, și-a intrat serios în drepturi în prima jumătate a acestui an. Și nici nu vă imaginați cât de bucuroși suntem de acest lucru.

Prima plantare din cadrul inițiativei a avut loc în luna noiembrie a anului trecut, la Poieni-Solca, în județul Suceava. Și, cu toate că lumea a răspuns încă de atunci favorabil acțiunilor noastre și că plantarea a fost un real succes, adevărata confirmare a faptului că facem ceea ce trebuie a venit în primăvara acestui an, când alte 7 acțiuni de împădurire au marcat realizări dincolo de cele mai optimiste așteptări ale noastre: sute de voluntari, peste treizeci de hectare împădurite, peste 150.000 de puieți plantați și multe, multe zâmbete și strângeri de mână din partea oamenilor acelor locuri. Inutil să vă spunem cât de mândri suntem cu aceste reușite de peste tot pe unde am fost: Suceava, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Harghita, Brașov sau Covasna.

La început, când am schițat pe hârtie etapele proiectului, nu ne-am gândit că impactul va fi atât de mare în comunitățile pe care le-am vizitat. Sigur, țelul de 1.000.000 de puieți plantați în decursul a cinci ani și îngrijirea acestora până vor prinde rădăcini puternice nu este ușor de atins. Dar nicio clipă nu ne-am imaginat că, datorită vouă și a oamenilor extraordinari care s-au oferit să ne ajute și să contribuie într-un fel sau altul la această poveste, totul va decurge atât de lin. Iar acest lucru vi se datorează în totalitate, proprietari de păduri, voluntari, simpli simpatizanți de pe rețelele sociale sau membri ai echipei Pădurea de Mâine. Fără aportul fiecăruia dintre voi, acest proiect nu putea debuta cu același entuziasm.

Bineînțeles, deocamdată, încă ne aflăm în perioada de început a lucrărilor. Este evident faptul că 150.000 de puieți plantați în primul an din totalul de 1.000.000 pe care ni l-am propus reprezintă un start bun. În același timp, responsabilitatea apasă din ce în ce mai puternic pe umerii noștri. Acest prim an ne obligă să menținem ștacheta la un nivel înalt și chiar să o mai ridicăm. Iar, la cum arată premisele, acest lucru se va întâmpla cu certitudine.

Cu mulțumirile de rigoare pe care vi le adresăm încă o dată pentru acest prim an cu adevărat reușit, vă invităm să rămâneți alături de noi și în continuare. Fiți siguri că ne așteaptă vremuri frumoase împreună, în mijlocul naturii. Noi suntem siguri că vom reuși.

Ajutăm, plantăm!

Cu entuziasm,
Echipa Pădurea de Mâine