80% din obiectivul inițial! Odată cu încheierea campaniei de plantare de toamnă, programul de reîmpădurire al Fundației Pădurea de Mâine a ajuns la aproape 800.000 de puieți plantați pe 186 de hectare.

Cele cinci șantiere de plantare deschise în cursul anului 2021 au adunat 180.000 de puieți plantați pe 40,5 hectare din cinci județe:

  • La Foieni (jud. Satu Mare) am plantat încă 5 hectare cu stejar pedunculat pe dune de nisip în situl Natura 2000.
  • La Dumbrăvița (jud. Brașov) am plantat încă 10 hectare de gorun, frasin și paltin de munte – suprafața totală regenerată în comună a ajuns la 40 de hectare.
  • La Târgu Ocna (jud. Bacău) am plantat 10 hectare cu pin, frasin și paltin de munte. Zona extrem de degradată a fost împrejmuită cu un gard de 2,6 km lungime pentru a proteja puieții de pășunat.
  • La Voșlăbeni (jud. Harghita) am regenerat alte 5,5 ha afectate de doborâturile de vânt din zona Lacu Roșu (2017/2018). Am plantat molid, fag și paltin de munte.
  • La Măguri Răcătău (jud. Cluj) am revenit pentru al doilea an cu 10 ha plantate la 1.500 de metri altitudine. Plantațiile s-au efectuat cu molid.

În contextul actual dictat de situația sanitară, plantările s-au efectuat fără sprijinul voluntarilor.

Sperăm ca în 2022 să putem relua această bucurie a comunității inimoase care s-a adunat alături de noi. Le mulțumim tuturor partenerilor, sponsorilor și donatorilor pentru încredere și sprijin și îi așteptăm pe toți în primăvara viitoare, să celebrăm primul milion de puieți plantați de Fundația Pădurea de Mâine!”

Mihail Caradaică, director executiv

Toți puieții vor fi îngrijiți până la instalarea stării de masiv

De la lansarea programului de reîmpădurire în toamna anului 2017 au fost plantați 797.000 de puieți pe 186,6 ha de teren din 9 județe ale țării.

Prin programul de reîmpădurire, Fundația Pădurea de Mâine vine în sprijinul proprietarilor de suprafețe de fond forestier cu dificultăți de regenerare, care nu dețin resursele pentru reîmpădurire. Programul este dezvoltat în parteneriat cu Asociația Administratorilor de Păduri și Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava.

Obiectivul programului este plantarea unui milion de puieți. Lucrările de întreținere și monitorizare vor continua timp de cel puțin trei ani pe fiecare plantație, pentru instalarea cu succes a vegetației forestiere.

Orice proprietar privat de păduri sau unitate administrativ-teritorială din România poate aplica pentru a participa la Pădurea de Mâine cu un proiect de reîmpădurire. Mai multe informații despre cum puteți înscrie un proiect se găsesc aici.

Donatorii noștri au plantat anul acesta peste 600 de puieți. Vrei să susții și tu programul nostru de reîmpădurire? Poți face o mică donație pe site, iar pentru fiecare 5 lei pe care îi donezi, noi plantăm un puiet. Donezi 50 lei, plantăm 10 copaci pentru tine! Donezi 80, plantăm 16! Și tot așa.